Gaele's tips: vertrek op vakantie zonder zorgen!

2020-07-13

Ga jij er toch even tussenuit deze zomer? Doe dit dan met een gerust hart, dankzij de energie tips van Gaele!

  1. Een muntje in de diepvries

Al eens thuisgekomen en gezien dat de digitale klok de verkeerde tijd aangeeft? Dan heb je tijdens je afwezigheid een stroomonderbreking gehad. Dat kan op zich geen kwaad, maar uiteraard wel voor je diepvries als die nog vol eten zit.

Heb je geen digitale klok in huis, dan merk je zelfs niet eens dat je een stroomstoring gehad hebt. Heb je wel een digitale klok dan weet je wel dat er een storing is geweest, maar niet hoe lang. Daar heeft Gaele de oplossing voor: zet een kopje water in de diepvries en laat deze volledig bevriezen. Leg daarna een muntstuk bovenop het ijs. Ligt het muntje lager of onderaan de beker, dan weet je dat de diepvries ontdooid geweest is en je voedingswaren niet meer voor consumptie geschikt zijn.

  1. Koelkast ook even in vakantie

Leeg je koelkast als je voor meer dan enkele dagen op vakantie vertrekt. Zo vermijd je een onaangename verrassing van bedorven eten als je terugkomt. Schakel de koelkast dan ook uit terwijl je weg bent. Vergeet de koelkastdeur niet op een kier te laten om schimmelvorming te vermijden.

  1. Stekker er uit

Zorg ervoor dat gevoelige toestellen zoals je TV, computer, geluidsinstallatie, … niet met het elektriciteitsnet verbonden zijn. Trek met andere woorden dus de stekker uit het stopcontact. Pas op, als je de elektriciteit uitschakelt met de hoofdschakelaar zullen er geen toestellen kunnen beschadigd worden bij een blikseminslag, maar je diepvries en frigo zullen ook ontdooid zijn. Trek dus beter gewoon één voor één de stekker uit het stopcontact.

  1. Opladers

Haal opladers van telefoons en kleine elektrische toestellen (kruimeldief, tandenborstel ...) uit het stopcontact.

  1. Sluit je gastoevoer af  2. Houd de warmte buiten

Doe gordijnen en/of luiken van de ramen dicht waar de zon op schijnt. Zo keert u terug naar een koeler huis.

Gaele wenst jou alvast een fijne vakantie zonder zorgen!