De prijzen voor gas en elektriciteit blijven stijgen sinds 2016. Maar dankzij Gaele ben je zeker dat je nooit te veel betaalt. Hoe dan?

Stijgende energieprijzen, een stand van zaken

We hebben het al gemerkt: sinds 2016 is er op de energiemarkt veel veranderd. Vanaf dan blijven de prijzen voor gas en elektriciteit continu stijgen. Met heel af en toe een kleine daling. Voor de consument is het vandaag moeilijk om door de bomen het bos nog te zien bij het kiezen van een energieleverancier. Gelukkig zijn er onafhankelijke partijen die je helpen en begeleiden naar het energietarief dat voor jou het interessantste is. Dat is het werk van de onafhankelijke, persoonlijke energieassistente Gaele.

Onvermijdelijk: energie wordt duurder

Aangezien de energieprijzen alleen maar stijgen sinds 2016, zijn we zeker zijn dat de prijzen ook dit jaar de lucht in gaan. Om enkele cijfers mee te geven: over de periode maart 2017 – maart 2018 is er een globale prijsstijging voor elektriciteit binnen alle gewesten. 6,54% in Brussel, 5,69% in Vlaanderen en 4,59% in Wallonië. In diezelfde periode steeg ook de gemiddelde aardgasprijs: 2,09% in Brussel, 3,40% in Vlaanderen en 3,14% in Wallonië, zo rapporteert CREG.

Misschien was jij in 2016 één van de gelukkigen die een voordelig contract met vast tarief afsloot voor 3 jaar. Dan betaal je al drie jaar minder voor je energie dan zij die een variabel tarief hebben. Om onaangename verrassingen te vermijden: weet dat de prijzen zullen stijgen, bij welke leverancier je ook bent. Hou daar beter rekening mee.

Hoe komt dit? Die blijvende prijsstijgingen? Het antwoord zit ’m in de stijging van de grondstofprijzen. Zo is er een stijgende vraag naar steenkool en aardgas. Ook de olieprijzen gaan alsmaar de lucht in. Om een idee te hebben: begin 2017 stond de olieprijs historisch laag, de kostprijs was zo’n 10$/vat. Eind 2017 was de prijs al gestegen naar 75$/vat, historisch hoog (bron: Elexys). De stijging van olieprijzen zet meer druk op de aardgasprijzen.

Maar te veel betalen kan je vermijden

Je weet dat gas en elektriciteit duurder worden. En dat je energiefactuur hoger zal liggen dan vorig jaar of een aantal jaren geleden. Maar: dat betekent zeker niet dat je té veel moet betalen. Integendeel.

Bij het kiezen van een energieleverancier doe je er goed aan je te laten begeleiden door een professionele ‘energiemakelaar’. Door iemand zoals Gaele. Zij zoekt én vindt voor jou het interessantste energiecontract van het moment. En ze sluit die voor je af, na jouw goedkeuring. Prijzen zullen dus blijven stijgen, dat weet je zeker. Maar met Gaele weet je ook zeker dat je nooit te veel betaalt voor gas en elektriciteit.

Gratis naar het interessantste energiecontract

Gaele is niet de enige ‘energiemakelaar’ op de markt. Maar ze is wel de enige die gratis werkt. Het platform wordt gefinancierd met de vergoeding die de energieleverancier elke maand aan Gaele betaalt per EAN-nummer dat ze beheert. Je verdient eraan en het kost je niets. Bingo!

Hoe bekomt Gaele nu concreet dat sterk tariefplan voor je?
Hoe en wanneer stelt Gaele je een sterk tariefplan voor?

Alles staat of valt met de juiste timing van overschakeling. Gaele doet jou pas een voorstel op het juiste moment. Ze houdt daarbij rekening met de evolutie van de markt op korte en lange termijn. Van zodra Gaele je een persoonlijk tariefplan voorstelt, en dus een leverancierswissel, geeft ze jou daar meer info over.

Over het papierwerk hoef je je hoofd niet te breken. Die taak nemen Gaele en haar team van je over. Geen administratieve rompslomp dus. Gaele volgt jouw energiedossier ook continu op. Zo vermijd je ook stilzwijgende verlengingen … Want die betekenen vaak een fikse stijging van je factuur…

Heb je je nog niet ingeschreven voor de diensten van Gaele? Maar wil je graag het laagste tarief op de energiemarkt genieten, op maat van jouw verbruikprofiel? Registreer je meteen online. Het is in 1, 2 , 3 geregeld. En je bent zeker dat je nooit nog te veel betaalt.

2018-10-30

Waarom registreren bij Gaele?

Zorgeloze leverancierswissel

Milieubewuste keuzes

Nooit meer stilzwijgend verlengd

Wist je dat …

Betaal niet teveel omdat het “makkelijker” is en laat het beheren aan ons over, zonder enige kosten! Schrijf je snel in:

Aanhef *