Extra: stroomonderbreking in winter en de mogelijke gevolgen voor de energieprijzen.

Stroomonderbreking in winter, wat met energieprijzen?

De kranten staan er vol van … Deze winter krijgen we misschien te maken met een stroomonderbreking. Wat zijn daar de oorzaken van? En welke gevolgen brengt dat mee voor je energiefactuur? Een situatieschets.

Mogelijke stroomonderbreking zet prijzen onder druk!

De elektriciteitsprijs is de laatste maanden al fors gestegen. Oorzaken zijn de stijgende gas- en steenkoolprijzen en de duurdere CO2-emissierechten. Nu komt daar het mogelijke stroomtekort voor deze winter nog eens bij. Dat geldt zowel voor de energieprijs voor de komende jaren als voor de variabele tarieven. Gelukkig is er Gaele. Zij zoekt voor jou het interessantste energiecontract. Ook en vooral in deze woelige tijden.

Kerncentrales liggen stil!

Kerncentrale

Waarschuwingen voor een mogelijke stroomonderbreking in ons land tijdens de winter zijn niet nieuw. De voorbije jaren waren ze bijna schering en inslag. Maar zo concreet als vandaag waren ze nog nooit. De hoofdreden is dat zes van de zeven Belgische centrales momenteel stilliggen voor onderhoud en/of herstellingswerken. Hun heropstart werd al verschillende keren uitgesteld.

Engie Electrabel kondigde in september de sluiting van de zesde kerncentrale geheel onverwacht aan. Met als gevolg: heel weinig tijd om te reageren op dit capaciteitstekort en prijzen die de pan uit swingen. Het is bovendien absoluut onduidelijk wanneer de kerncentrales opnieuw zouden opstarten. Ook die onzekerheid verhoogt de prijsdruk.

Vast versus variabel tarief.

De stijging van de marktprijzen zal iedereen voelen. Je volgende energiecontract zal zeker duurder zijn dan je huidige. We kunnen er niet aan ontsnappen. Daarom is Gaele belangrijk. Zij kijkt individueel naar wat voor jou het beste is. Daarbij spelen tariefkeuze (vast en/of variabel) en startdatum een grote rol.

Het is dus belangrijk dat je jouw individuele contractgegevens en/of afrekeningsfactuur oplaadt wanneer je je inschrijft voor de diensten van Gaele. Doe je dat niet, dan is het van belang het Gaele-voorstel te checken in functie van jouw startdatum. Eenmaal je een contract hebt via Gaele, blijft Gaele je individuele situatie opvolgen.

Het interessantste contract met Gaele.

Heb je geen zin of tijd om prijzen te vergelijken? Laat Gaele dat voor je doen. De energieassistente van Test-Aankoop is namelijk continu bezig met het scannen van alle marktprijzen van gas en elektriciteit, op zoek naar die leverancier die het meest voordelig is voor een bepaalde consument. Ziet ze een leverancier die een beter tarief biedt voor die persoon, dan stelt ze een leverancierswissel voor. Met als gevolg : besparingen op de energiefactuur.

Wil je ook hulp van deze online energieassistente? Perfect. Het enige wat je daarvoor moet doen, is je online inschrijven. De dienstverlening van Gaele is volledig gratis.

Meld je hier gratis aan en je bent vertrokken. Gaele houdt je maandelijks op de hoogte van de evoluties op de energiemarkt en van zodra ze een beter tarief voor je ontdekt, stuurt ze jou een voorstel.

2018-10-15

Waarom registreren bij Gaele?

Zorgeloze leverancierswissel

Milieubewuste keuzes

Nooit meer stilzwijgend verlengd

Wist je dat …

Betaal niet teveel omdat het “makkelijker” is en laat het beheren aan ons over, zonder enige kosten! Schrijf je snel in:

Aanhef *