Blog

Laat de herfst jouw energiefactuur niet beïnvloeden!

We mochten de laatste dagen nog genieten van een Indian Summer, maar ondertussen is het wel herfst geworden. Wat betekent dat we naar kortere en frissere dagen gaan. Laat dit echter geen impact hebben op jouw energiefactuur. Met onderstaande tips wil Gaele jou alvast helpen om te besparen op jouw verlichting en verwarming.

Waarom kiest Gaele vandaag voor een variabel gas- en/of elektriciteitstarief?

De energiemarkt is een financiële markt. Kiezen tussen een vast of variabel energietarief kan een mooie besparing of een grote kost betekenen. Het komt er op aan voor jouw behoeftes en jouw profiel de juiste keuze op het juiste moment te maken.

Gaele's tips: vertrek op vakantie zonder zorgen!

Ga jij er toch even tussenuit deze zomer? Doe dit dan met een gerust hart, dankzij de energietips van Gaele!

Laat Gaele je gas en elektriciteit regelen en verhuis zonder zorgen!

Wat leuk, verhuizen! Laat Gaele je gas en elektriciteit regelen en verhuis zonder zorgen!

5 tips om jouw huis energiezuinig koel te houden tijdens de warmste zomerdagen

Hoe koel jij je huis af tijdens de warmste zomerdagen? Airco, koud voetbadje, ... ? Gaele geeft je alvast 5 energiezuinige tips.

Wie zijn energieverbruik spreidt, betaalt vanaf 2022 minder

De VREG bracht een voorstel uit om de nettarieven voor energie in grote mate af te stemmen op het piekvermogen. Wie zijn verbruik spreidt, betaalt van 2020 dus minder dan wie alle toestellen tegelijk gebruikt.

Hogere energiefactuur gevolg van uitrol digitale meters op kortere termijn.

De VREG (Vlaamse energieregulator) raadt de Vlaamse Regering aan om de digitale meters uit te rollen binnen een kortere termijn dan gepland. Ze hebben hierbij heel wat berekeningen gedaan waaruit blijkt dat een snellere uitrol zou leiden tot hogere kosten voor de distributienetbeheerders. De consument zal dit dus ook zien op zijn energiefactuur. Al vallen de bedragen mee.

Advertentie Nieuwsblad

Wisselen van energieleverancier? Het geheim: ken uzelf!

Tips voor aangenaam en energiezuinig thuiswerk

Door de Coronamaatregelen zijn heel wat mensen onder ons genoodzaakt van thuis uit te werken. Laat ons dat dan doen op een aangename en energiezuinige manier.

Ook in 2020 doe je er nog steeds goed aan van energieleverancier te veranderen

Als je een energieleverancier vond in 2019 die voor jou het beste tarief had, kan dat in 2020 alweer een andere zijn.

“In een wirwar van energieleveranciers schept GAELE duidelijkheid”

Gella Vandecaveye is naast ex-judoka, gastspreker en PR & sport consultant ook fan van GAELE. Net als zoveel consumenten ontbreekt het haar aan tijd om de energiemarkt actief te volgen. “Toen ik mijn energiefactuur wilde aanpakken, werd ik moedeloos bij het zien van al die leveranciers en tarieven. Ik zag het niet zitten om ze te vergelijken en bleef dus waar ik was. Gelukkig ontmoette ik toen GAELE”

Je energiefactuur begrijpen, dat doe je zo

Energiefacturen lijken gemaakt om niet te begrijpen. Daarom vind je hier een leidraad waardoor je energiefactuur geen geheimen meer voor je heeft.

De prijzen voor gas en elektriciteit blijven stijgen sinds 2016. Maar dankzij Gaele ben je zeker dat je nooit te veel betaalt. Hoe dan?

De prijzen voor gas en elektriciteit blijven stijgen sinds 2016. Maar dankzij Gaele ben je zeker dat je nooit te veel betaalt. Hoe dan?

Extra: stroomonderbreking in winter en de mogelijke gevolgen voor de energieprijzen.

We weten het: deze winter komt er mogelijk een stroomonderbreking. Hoe komt dat en wat betekent het voor jouw energiefactuur? Ontdek meer.

27% hernieuwbare energie in Europa in 2030, ook door zelf-productie door de consument!

Inzake hernieuwbare energie zijn er op dit moment volop onderhandelingen aan de gang tussen de Commissie, het Parlement en de Europese Raad van betrokken ministers. Om deze doelstellingen te bereiken is een slim en duurzaam beleid vereist. Een overzicht van wat wij vragen.

Welke energie- en isolatiepremies zijn er voor jou in 2018?

Ben je van plan isolatiewerken uit te voeren of over te stappen naar duurzame energie? Ga na of je kunt genieten van een financieel duwtje in de rug in jouw regio. Met name omdat de bedragen van de premies evolueren, soms in stijgende lijn.

Zonnepanelen: alles wat je moet weten.

Hoe rendabel zijn zonnepanelen? Waarop moet je letten bij zo’n installatie? Ons uitgebreide dossier maakt je wegwijs.

Hoeveel shoppingbudget hou jij over?

Huur of lening, de auto, boodschappen, gas en elektriciteit … deze kosten nemen een grote hap uit je budget. Vaak is er op het einde van de maand niets meer over om te sparen of iets leuk te kopen. Wil jij efficiënt besparen?

Isoleren in 5 vragen

Uw woning isoleren is een absolute must. Het aanbod aan materialen is echter enorm, wat de keuze bemoeilijkt. Daarom zetten wij u op weg met de antwoorden op vijf essentiële vragen.

Warmtepompen voor uw verwarming

Overweegt u de installatie van een warmtepomp? Dat kan indien uw woning goed geïsoleerd is. Als de installatie en de instelling ervan nauwkeurig gebeuren, kan dit systeem een heel mooi rendement halen.

Waarom registreren bij Gaele?

Zorgeloze leverancierswissel

Milieubewuste keuzes

Nooit meer stilzwijgend verlengd

Wist je dat …

Betaal niet teveel omdat het “makkelijker” is en laat het beheren aan ons over, zonder enige kosten! Schrijf je snel in:

Aanhef *